Nenechte si ujít SLEVU 10 % na prémiový booster na imunitu ImmuBoo nebo podporu prostaty PROSTATOOL Kód: 10HERB zadejte v objednávce. Platí do 28.4.2024.

Jak se zbavit problémů s prostatou nebo inkontinence

Co pomáhá na prostatu nebo inkontinenci - alternativy z přírodní lékárny

S postupujícím věkem dochází k namáhání a poškození stěn močových cest, stejně jako u ostatních tkání vašeho organismu. Těmito poškozeným stěnami může pronikat do okolních tkání moč a způsobovat zde záněty (záněty prostaty, ženské záněty).

  • Problémy s prostatou jsou nejčastěji způsobeny únikem moči do okolních tkání, kde způsobuje zánětlivé reakce, vč. otoků a podobných problémů.
  • Inkontinence je velmi častý problém žen s poškozenými stěnami močových cest - po porodu, po infekcích, po operacích a u seniorek.

Pro účinné řešení těchto problémů musíte:

  • potlačit záněty
  • podpořit rekonstrukci namáhaných nebo poškozených stěn močových cest
  • zlepšit mikrocirkulaci krve v postižených oblastech pro lepší zásobení živinami a kyslíkem a odvod toxinů a metabolitů ze zánětu pro lepší hojení
  • podpořit imunitu a vlastní antioxidační kapacity vašeho těla

Tyto vaše cíle při řešení prostaty a inkontinence můžete podpořit bylinkami a betaglukany z léčivých hub. Velmi se také hodí a u našich zákazníku osvědčilo přidat probiotka.

Které bylinky pomáhají na prostatu a inkontinenci

Tužebník jilmový

Tužebník jilmový je luční květina, hojně rozšířená v Evropě a západní Asii. Mezi účinné látky v tužebníku patří silice, flavonoidy, fenolové glykosidy, kyselina salicylová (chemická látka používaná k výrobě aspirinu) a třísloviny. Podle přírodní medicíny zmírňuje zažívací potíže, má diuretické vlastnosti, které jsou užitečné při onemocněních souvisejících se zadržováním vody, močovým měchýřem a ledvinovými potížemi. Vysoký obsah salicylátů snižuje horečku prostřednictvím pocení a čerstvé květy mohou vyvolat pocení. Používá se k přírodní léčbě zánětlivých stavů včetně dny, revmatismu, artritidy zvětšení prostaty.

Přeslička rolní

Přeslička rolní je bylinka, jejíž užití v přírodní medicíně sahá až do starověkých římských a řeckých dob. Tradičně se používala k zastavení krvácení, řešení infekcí močových cest, hojení vředů a ran a léčbě tuberkulózy a ledvinových problémů.

Přeslička obsahuje křemík, který pomáhá posilovat kosti. Z tohoto důvodu se v přírodní medicíně doporučuje přeslička na řešení osteoporózy. Přeslička rolní se tradičně používá též jako diuretikum (pomáhá zbavit tělo přebytečných tekutin zvýšením odvodem moči). Jedna studie zkoumala používání přesličky u lidí, kteří měli v anamnéze ledvinové kameny z kyseliny močové. Jiné studie naznačují, že přeslička má antioxidační vlastnosti a může inhibovat růst rakovinných buněk.

Růže šípková

Šípková růže je hojně rozšířená divoká rostlina, která byla a je v tradiční přírodní medicíně používána pro přírodní léčbu široké škály nemocí včetně infekcí močových cest (díky inhibitoru ureázy) rakoviny prostaty (díky účinkům na anti-histon acetyltransferázu). Terapeutický potenciál růže šípkové je založena na jejích antioxidačních účincích spojených s obsaženými fytochemikáliemi - mimo jiné kyselina askorbová, fenoly a mastné kyseliny. V posledních několika letech se zájem o šípkovou růži zvýšil díky nedávným výzkumům její aplikace na léčbu nemocí kůže, poruchu jater, ledvin, průjem, zánětlivá onemocnění, artritidu, diabetes, hyperlipidémie, obezitu, rakovinu a prevenci a léčbu různých poruch souvisejících s oxidativním stresem.

Jak pomáhají betaglukany na prostatu a inkontinenci

Betaglukany zlepšují imunitu, kontrolu hladiny glukózy v krvi, inzulínovou rezistenci a hladinu cholesterolu.

Bylo zjištěno, že betaglukany regulují imunitní systém při jejich průchodu střevním traktem. Některé z nich dokonce interagují s imunitními buňkami a přímo stimulují imunitní systém. Mezi polysacharidy, které působí jako imunostimulanty, bylo zjištěno, že beta glukany jsou nejúčinnější proti infekčním chorobám a rakovině.

Úloha beta glukanů z kvasinek, hub a mořských řas jako biologických imunomodulátorů byla v posledních 40 letech dobře zdokumentována. Studie ukazují, že mohou zvýšit citlivost a funkci imunitních buněk, stimulovat humorální i buněčnou imunitu. Mohou zvýšit funkční aktivitu makrofágů a aktivovat antimikrobiální aktivitu mononukleárních buněk a neutrofilů.

O betaglukanech se můžete více dočíst zde.

Probiotika pro lepší stav močových cest

Probiotika samy o sobě pomáhají vaší imunitě ozdravěním vašeho mikrobiomu (osídlení střev prospěšnými bakteriemi). Zdravá střevní mikroflóra pak navíc pomůže k lepší efektivitě betaglukanů. Aby byl efekt probiotik maximální, potřebují dostávat správné “palivo” - tomuto palivu se říká prebiotka.

O probioticích si více přečtěte zde.

Ve FOR LONG LIFE vše výše uvedené namíchali do jednoho produktu a 30denní kúry na prostatu a inkontinenci ve správných poměrech, zvlášť přizpůsobených pro muže a zvlášť pro ženy.

 

PROSTATOOL, na problémy s prostatou a inkontinenci

Na PROSTATOOL

Doplněk na prostatu

PELVICTOOL, při inkontinenci a na ženské záněty

Na PELVICTOOL

Doplněk na inkontinenci

 

Další produkty na močové cesty

Další produkty na záněty

Informace na tomto webu v žádném příadě nemohou nahradit odborné posouzení lékařem a lékařem nařízenou léčbu. Doplňky stravy nejsou náhradou pestré stravy. Doplňky stravy nejsou lék.