Jak se zbavit centimetrů v pase pomocí nápojů před spaním

Jak zhubnout břicho, když spíte

Jedno malé "překvapení" na úvod: Každý má nějaký ten tuk na břiše. Dokonce i lidé s plochým břichem. To je normální. Nicméně příliš mnoho břišního tuku může negativně ovlivňovat vaše zdraví. A to horším způsobem, než jiný tuk.

Druhy břišního tuku

Část vašeho břišního tuku se nachází přímo pod vaší kůží. Další tuk je uložen hlouběji uvnitř, kolem srdce, plic, jater a dalších břišních orgánů. A právě ten hlubší, „viscerální“ tuk, může být velkým problémem, dokonce i pro jinak štíhlé lidi. I štíhlí lidé mohou mít příliš mnoho břišního tuku. Jde spíše o to, jak jste aktivní, než o velikost vašich kalhot.  To, kolik viscerálního tuku máte, je sice částečně dáno vašimi geny, ale hlavně je to o vašem životním stylu. Viscerální tuk má rád nečinnost.

V jisté studii bylo zjištěno, že hubení lidé, kteří si hlídali diety, ale necvičili, měli větší pravděpodobnost nadměrného množství viscerálního tuku. Klíčem je být aktivní, bez ohledu na to, jak jste velcí nebo mohutní nebo jak tomu chcete říkat.

Viscerální tuk

Každý potřebujete nějaký viscerální tuk. Zajišťuje "odpružení" kolem vašich vnitřních orgánů. Pokud ho však máte příliš mnoho, může způsobovat postupně zdravotní komplikace, nejčastěji vysoký krevní tlak, cukrovku 2. typu, srdeční onemocnění, demenci a některé druhy rakoviny, včetně rakoviny prsu a rakoviny tlustého střeva. Navíc, ten tuk si tam jen tak neleží. Produkuje škodliviny, které se dostávají do dalších částí vašeho organismu.

A co víc. Pokud přiberete příliš, vaše tělo začne ukládat váš tuk na celkem neobvyklých místech. S rostoucí obezitou se totiž běžné oblasti pro ukládání tuku natolik zaplní, že se tuk začne ukládat kolem vašich orgánů a kolem srdce.

Jak zjistíte, kolik viscerálního tuku máte?

Vedle sofistikovaných metod, které asi doma nemáte k dispozici, existuje i jednoduší způsob pro relativní zhodnocení. Prostě si změřte obvod pasu. Samozřejmě ve stoje.

Kolik viscerálního tuku je příliš?

V zájmu vašeho zdraví je, aby objem vašeho pasu byl do 89 cm, pokud jste žena, a méně než cca 102 cm, jste-li muž. Máte-li více břišního tuku vůbec, lze předpokládá se, že máte i více viscerálního tuku.

Je lepší tvar "hruška" nebo "jablko"?

Mít „tvar hrušky“, tedy větší boky a stehna, je z hlediska zdravotních rizik bezpečnější než „tvar jablka“.

Jak zhubnout břicho, i včetně viscerálního tuku

U břišního tuku hubnete pro lepší postavu a v případě viscerálního tuku hlavně pro zdraví. Existují čtyři klíče k hubnutí břišního tuku:

  • cvičení,
  • zdravá strava,
  • spánek a
  • zvládání stresu.

Dieta na hubnutí břicha

Bohužel, neexistuje žádná zázračná, zaručená dieta na hubnutí břišního tuku. Ale když hubnete při jakékoli dietě, břišní tuk je obvykle shazován na prvním místě (u někoho společně s tukem v ňadrech).

Pomoci vám ovšem může dostatek vlákniny. Některé výzkumy ukázaly (Hairston), že 10 gramů rozpustné vlákniny denně – bez jakýchkoli dalších změn ve stravě – pomáhají lépe spalovat viscerální tuk. Toto množství vlákniny odpovídá dvěma menším jablkům nebo misce zeleného hrášku. Někomu postačí i vyměnit běžný chléb za chléb s vyšším obsahem vlákniny (třeba s psylliem), aby pozoroval úbytek centimetrů v pase, spolu s viscerálním tukem.

Níže vám přinášíme také několik tipů na nápoje, které je dobré vypít před spaním a nechat je přes noc pracovat na odbourávání vašeho břišního tuku. Nečekejte zhubnutí v břiše bez jiného přičinění a bez námahy. Tak to nefunguje. Nicméně následující recepty vaši snahu podpoří.

Přečtěte si tipy na několik nápojů před spaním, které pomohou rychleji spalovat břišní tuk a hubnout centimetry v pase, i když spíte

Hubnuti břicha
1. Make U happy koktejl

Make U happy je doplněk stravy ke zmírnění stresu, úzkostí a depresí. Rovněž má hlad tišící účinek díky obsahu vlákniny. Rozmíchejte polévkovou lžíci Make U happy v trošce vody nebo oblíbeného nápoje a rychle vypijte. Poté ještě vypijte alespoň 1/4 litru vody. Pak 30 min nic nejezte nebo nepijte. Můžete také přidat do kteréhokoliv z následujících receptů. 

2. Okurkový džus

Odšťavněte (nebo rozmixujte) 2 čerstvé okurky, pokud je okurková směs příliš hustá, přidejte vodu podle potřeby. Můžete přidat citrónovou šťávu a strouhaný zázvor. Pijte každý večer, alespoň měsíc.

Okurky mají nízký obsah kalorií a jsou nabité antioxidanty, vlákninou, minerály a vitamíny, které pomáhají při hubnutí. Okurky ve velkém přímo nespalují váš břišní tuk, ale pomáhají vašemu tělu vyrovnávat hladinu cukru v krvi a podporují hydrataci. Obojí pak přispívá ke snadnějšímu hubnutí.

3. Citronový džus s okurkou

Pití citronové vody podle ayurvédské medicíny přispívá ke spalování tělesného tuku a ke zlepšení lipidového profilu. Doporučuje se alespoň 4x denně sklenice a nejlépe kombinovat s půstem, případně přerušovaným půstem.

Vy citronovou vodu vyzkoušejte alespoň před spaním v tomto koktejlu. Šťávu z 1 citrónu zkombinujte s rozmixovanou okurkou, přidejte trochu šťávy z pomeranče, podle chuti med, nařeďte vodou a ozdobte mátou.

4. Nápoj z okurky a koriandru

Nápoj z koriandru s okurkou je plný antioxidantů, které pomohou vyplavit toxiny a špatný tuk z vašeho těla.

Rozmixujte okurku, šálek koriandru (nebo čerstvé petrželky), citron a půl sklenice vody v mixéru. Nápoj posypte strouhaným zázvorem a lžící šťávy z aloe vera. Nechte před vypitím několik minut odležet.

5. Zázvorový čaj

Zázvor kromě jiných zdravotních přínosů také účinně působí proti obezitě. Pití zázvorového čaje před spaním pomáhá tělu lépe vstřebávat živiny. Kromě toho pomáhá při trávení jídla a zmírňuje žaludeční potíže.

6. Ananasový džus

Ananas je antioxidant, má nízký obsah kalorií a je bohatý na vlákninu. Díky potravinám a nápojům bohatým na vlákninu se cítíte sytí, aniž byste museli konzumovat tuk.

Sklenice studené, lahodné a čerstvě vymačkané ananasové šťávy je osvěžující. Ananas lze také ovšem vychutnat jako teplý a uklidňující nápoj. Připravte jako čaj zalitím kousků ananasu teplou vodou.

7. Jahodový džus s citronem a bylinkami

Jahody mají fytochemické vlastnosti, které pomáhají při dietě a chrání podle přírodní medicíny tělo před rakovinou a srdečními chorobami.
Jahody obsahují složky, které blokují hormony, které spouští zánět, zvyšující hladinu cukru v krvi a brání tak hubnutí.

Vymačkejte citron nebo limetku. Nakrájejte jahody a do směsi s citrusovou šťávou přidejte bylinky, jako je máta a estragon. Zalijte horkou vodou a nechte usadit. Můžete přidat kousek kůŕy z bio citrusu. Po vychladnutí přeceďte. Ve sklenici dolejte studenou vodou, přidejte led a trochu medu.

8. Pampeliškový čaj

Pampeliškový čaj je účinný při zmírňování nadýmání žaludku, pálení žáhy a dalších forem žaludeční nevolnosti. Pampeliška jako přírodní diuretikum také pomáhá zbavovat se zadržené vody.

8. Zelený čaj

Pití zeleného čaje před spaním může podle jistých japonských studií podpořit lepší kvalitu spánku, zejména u lidí středního věku. Obsah kofeinu v zeleném čaji je nízký, takže vám pomáhá být uvolněnější. A pokud budete lépe spát, můžete lépe nastartovat metabolismus, abyste zabránili přibírání na váze. Vzhledem k tomu, že zelený čaj je antioxidant, pomáhá také při hubnutí a snižování nežádoucího tuku v oblast břicha.

9. Šťáva z grapefruitu a skořice

Grapefruit hydratuje a zahání pocit hladu. Kromě toho je nabitý živinami a pomáhá s metabolismem.

Grapefruitová šťáva může být buď čerstvá nebo zakoupená. Přidejte trochu vody, cukru/sladidla podle chuti a skořici. 7 mnut povařte a pak nechte vychladnout. Dolejte studenou vodou a ozdobte mátou.

Informace na tomto webu v žádném příadě nemohou nahradit odborné posouzení lékařem a lékařém nařízenou léčbu. Doplňky stravy nejsou náhradou pestré stravy. Doplňky stravy nejsou lék.