Moldavské šumivé víno, suché, s nízkým obsahem cukru
Šumivé bílé víno Crisecco je vyráběno italskou metodou charmat. Druhotné kvašení probíhá v speciálních nerezových tancích, které umožňují uchovat maximum svěží a podmanivé chuti.
Příjemné květinové, osvěžující šumivé víno. Sekt Crisecco je charakteristický svým bohatým aroma, jenž získal po hroznech odrůdy Feteasca Alba, z nichž je vyroben.
Díky nízkému obsahu zbytkového cukru jen 8g je Crisecco vhodné též pro ty, co vyznávají nízkosacharidové diety anebo si hlídají svou linii a kondici. Velmi kvalitní hrozny se skvělým obsahem přírodních cukrů bez nutnost doslazování, šetrná metoda zpracování a mistrné technologie výroby vám přináší velice kvalitní sekt,
Výjimečný poměr cena/kvalita a poměrně "nenáročné příští ráno".
Detailní popis produktu
Suchý sekt Crisecco (brut) s pouhými 8 g zbytkového cukru
Bílý, suchý sekt (brut) s plným aroma a nízkým zbytkovým cukrem voní po citrusech, lučních květech a méně zralých meruňkách.
Sekt Crisecco si nejlépe vychutnáte chlazený na 8 až 10 °C a skvěle se páruje se studenou kuchyní, zejm. s čerstvým sýry, dezerty a moučníky s ovocem, saláty z mořských plodů.
Zbytkový cukr v suchých a sušších sektech
Šumivá vína označená jako brut se vyznačují zbytkovým cukrem od 6 do 12 g na litr. Ještě sušší (s ještě menším obsahem zbytkového cukru) jsou extra brut sekty s obsahem zbytkového cukru 0–6 g/l a jejich podkategorie brut nature, které mají od 0 do 3 gramů zbytkového cukru na litr.
Na pomezí mezi suchými a sladšími sekty jsou sekty označené jako extra dry s 12–17 g/l zbytkového cukr a (dnes velmi zřídka vyráběné) sec (17–32 g/l).
Nejsladší jsou sekty označené demi sec (32 až 50 g/l zbytkového cukru).
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno & sekt |
---|---|
Objem: | 0,75l |
Druh: | Bílé |
Typ dle podílu zbytkového cukru: | Brut |
Zbytkový cukr:: | 8g |
Metoda: | Charmat |
Odrůda: | Feteasca Alba |
Barva: | Jasně žlutá s odstíny zelené |
Aroma: | Citrusy, polní květiny, zelené meruňky |
Titrovatelné kyseliny: | 5,9g |
Alkohol: | 13 % |
Servírujte při teplotě: | 8°-10°C |
Nejlepší k: | Čerstvé sýry, ovocné dezerty a moučníky, saláty z mořských plodů |
Výrobce: | Cricova SA Winery |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Cricova