Moldavské šumivé víno, suché, růžové, s nízkým obsahem cukru
Jeho ružově šumivá chuť je prostě podmanivá a její perlení je senzační. Šumivé růžové víno Crisecco je vyráběno italskou metodou charmat z pečlivě vybraných hroznů. Druhotné kvašení probíhá v speciálních nerezových tancích. Tak je zajištěno uchování maxima jeho svěží a podmanivé chuti.
Smyslné, svěží a živé šumivé víno! Sekt Crisecco Rosé je charakteristický svým bohatým aroma, jenž získal po hroznech odrůdy Feteasca Alba, z nichž je vyroben.
Díky nízkému obsahu zbytkového cukru jen 10,2g je Crisecco Rosé vhodné též pro ty, co vyznávají nízkosacharidové diety anebo si hlídají svou linii a kondici. Velmi kvalitní hrozny se skvělým obsahem přírodních cukrů bez nutnost doslazování, šetrná metoda zpracování a mistrné technologie výroby vám přináší velice kvalitní sekt,
Výjimečný poměr cena/kvalita a poměrně "nenáročné příští ráno".
Detailní popis produktu
Suchý sekt Crisecco (brut), růžový, jen s 10,2 g zbytkového cukru
Růžový, suchý sekt (brut) s plným aroma a nižším zbytkovým cukrem voní po lesních plodech, lučních květinách a zeleném jablku.
Sekt Crisecco Rose si nejlépe vychutnáte chlazený na 8 až 10 °C a skvěle se páruje dezerty a moučníky, sušenkami a čerstvými jahodami.
Zbytkový cukr v suchých a sušších sektech
Šumivá vína označená jako brut se vyznačují zbytkovým cukrem od 6 do 12 g na litr. Ještě sušší (s ještě menším obsahem zbytkového cukru) jsou extra brut sekty s obsahem zbytkového cukru 0–6 g/l a jejich podkategorie brut nature, které mají od 0 do 3 gramů zbytkového cukru na litr.
Na pomezí mezi suchými a sladšími sekty jsou sekty označené jako extra dry s 12–17 g/l zbytkového cukr a (dnes velmi zřídka vyráběné) sec (17–32 g/l).
Nejsladší jsou sekty označené demi sec (32 až 50 g/l zbytkového cukru).
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno & sekt |
---|---|
Objem: | 0,75l |
Druh: | Růžové |
Typ dle podílu zbytkového cukru: | Brut |
Zbytkový cukr:: | 10,2g |
Metoda: | Charmat |
Odrůda: | Feteasca Alba, Merlot |
Barva: | Světle růžovou barvou s jasnými odlesky |
Aroma: | Lesní plody, luční květiny, zelené jablko |
Titrovatelné kyseliny: | 6,1g |
Alkohol: | 12,5 % |
Servírujte při teplotě: | 8°-10°C |
Nejlepší k: | Dezerty a moučníky, sušenky, čerstvé jahody |
Výrobce: | Cricova SA Winery |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Cricova